fbpx

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Αυτές τις γιορτές δώσε λίγο περισσότερο

Πιστεύουμε ότι αυτό το video θα σε εμπνεύσει.

Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μας ωριμάζει και αναπτύσσεσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά ανάλογα με το πόσο δίνουμε. Το να δίνουμε δεν έχει να κάνει μόνο με τα δώρα. Έχει να κάνει επίσης με το να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλες τις περιπτώσεις, καταστάσεις και σχέσεις της ζωής μας. Ο “νόμος του αιτίου και του αιτιατού” – ή ο “νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος” – δηλώνει ότι το αυτό που παίρνεις από οτιδήποτε, έχει να κάνει άμεσα με το τι επενδύεις εσύ σε αυτό. Αν δώσεις μεγάλη προσοχή και κάνεις τους γύρω σου να αισθανθούν ότι είναι σημαντικοί για σένα, σε ανταπόκριση θα απολαύσεις και συ πολύ περισσότερα από αυτούς.

Ο πιο σοβαρός λόγος για να δίνεις είναι επειδή δίνοντας αισθάνεσαι όμορφα. Αν κάποιος δεν αισθάνεται ψυχική αγαλλίαση όταν προσφέρει κάτι, είναι επειδή πίσω από την προσφορά του υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο ή η κρυφή προσδοκία να πάρει κάτι σαν αντάλλαγμα. Η πραγματική δωρεά προέρχεται από την καρδιά και δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με το συναίσθημα της υποχρέωσης. Όταν δίνεις, το κάνεις αφιλοκερδώς για να βοηθήσεις, να εξυπηρετήσεις και να ευχαριστήσεις τους άλλους. Όταν συμβεί αυτό, θα λάβεις και εσύ βοήθεια, εξυπηρέτηση και ευχαρίστηση με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόσουν.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, η προσφορά δώρων είναι μέρος της γιορτινής ατμόσφαιρας. Δίνοντας και παίρνοντας δώρα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα. Αυτές τις γιορτές δώσε στα άτομα που αγαπάς και στους γύρω σου δώρα που δείχνουν ότι αφιέρωσες κάποιο χρόνο στο να σκεφτείς τις προτιμήσεις και ανάγκες τους. Παρακάτω είναι 7 ιδέες για δώρα που μπορείς να προσφέρεις τώρα τις γιορτές αλλά και όλο το χρόνο.

  1. Δώσε ένα δώρο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του/της – Φυσικά είναι εύκολο να βγεις και να αγοράσεις (ξανά) ένα πουκάμισο, μια γραβάτα, μια μπλούζα, κλπ. για ένα κοντινό σου πρόσωπο. Σύντομα τα δώρο αυτό θα καταλήξει σε ένα ράφι ή μια ντουλάπα, χωρίς κανένα αντίκτυπο στη ζωή του. Αντ’ αυτού, σκέψου αν το άτομο που αγαπάς αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που είτε δεν θέλει να αποδεχθεί ή δεν μπορεί να βρει λύση. Για παράδειγμα πρόσφερε μια ετήσια ή εξάμηνη συνδρομή γυμναστηρίου σε ένα άτομο που κάνει καθιστική ζωή ή αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους ή αυτοπεποίθησης. Αγόρασε τα εισιτήρια για ένα ταξίδι και πρόσφερέ τα σε ένα κοντινό σου ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα. Πρόσφερε ένα βιβλίο που ειδικεύεται στην επίλυση κάποιου προβλήματος ή κατάστασης που ταλαιπωρεί ένα φιλικό σου πρόσωπο.
  2. Δώσε χρήματα – Δώσε χρήματα σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό.
  3. Αφιέρωσε χρόνο – Ξόδεψε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου, ή πρόσφερε εθελοντική εργασία σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
  4. Δείξε καλοσύνη – Απλά χαμογέλασε και χαιρέτησε τους γείτονες και τα άτομα που συναντάς. Ο τρόπος που αισθάνεσαι είναι μεταδοτικός. Κάλεσε ένα φίλο ή μια φίλη σου που δεν έχεις μιλήσει για πάνω από ένα χρόνο, πες γεια και κλείσε ένα ραντεβού να βρεθείτε και να μιλήσετε.
  5. Χρησιμοποίησε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου – Ανακάλυψε τα ταλέντα σου και, στη συνέχεια, βρες με ποιο τρόπο μπορούν τα ταλέντα σου να βοηθήσουν τους γύρω σου. Χρησιμοποίησε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου για να κάνεις τη ζωή κάποιου λίγο καλύτερη.
  6. Δώσε κάρτες αναγνώρισης – Για τα αγαπημένα σου πρόσωπα γράψε κάρτες στις οποίες εκφράζεις το τι εκτιμάς σε αυτά και γιατί είναι σημαντικά στη ζωή σου.
  7. Φρόντισε και πρόσεξε τον εαυτό σου – Δώσε στον εαυτό σου την περιποίηση που του αξίζει. Πήγαινε στο γυμναστήριο, κλείσε ένα ραντεβού για μασάζ, μπες στη σάουνα ή το χαμάμ, πήγαινε στο κομμωτήριο, κάνε μια θεραπεία προσώπου ή σώματος, δες ένα έργο στον κινηματογράφο, κλπ.  Πολλά άτομα δίνουν σε όλους τους άλλους και ξεχνούν τον εαυτό τους. Περιποιήσου τον εαυτό σου και πρόσφερέ του τα δώρα που του αξίζουν.

“Χαράξου κάπου με οποιονδήποτε τρόπο και μετά πάλι σβήσου με γενναιοδωρία…”
~Οδυσσέας Ελύτης~

“Αυτά που κερδίζουμε καθημερινά συντηρούν τη ζωή μας. Αυτά που δωρίζουμε δίνουν αξία στη ζωή μας.”
~ Winston Churchill ~

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail