ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Ερωτήσεις για το ή τη σύντροφό σου πριν παντρευτείτε - Μέρος 1ο

Ερωτήσεις για το ή τη σύντροφό σου πριν παντρευτείτε – Μέρος 1ο

Έχουν να κάνουν με περισσότερα πράγματα από το “θέλεις να έχεις παιδιά;”

ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ;
Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν κάποια άτομα που έχουν σχέση είναι ότι υποθέτουν ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουν την αγάπη τους προς τον ή την σύντροφό τους είναι ο ίδιος με τον τρόπο του άλλου άτομου. Αν και το κάθε άτομο τείνει να εκφράζει την αγάπη του με μία από τις “πέντε γλώσσες αγάπης” (φυσική επαφή, αφιέρωση ποιοτικού χρόνου, λόγια επιβεβαίωσης, πράξεις εξυπηρέτησης, και προσφορά δώρων), δεν είναι πολύ συνηθισμένο και τα δύο άτομα σε μια σχέση να έχουν την ίδια γλώσσα.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. Συχνά, ο τρόπος με τον οποίο κάποιο άτομο εισπράττει την αγάπη είναι πολύ διαφορετικός από κάποιο άλλο άτομο. Το να γνωρίζετε τι φέρνει αποτελέσματα και για τους δύο σας θα βοηθήσει να διατηρήσετε ένα δυνατό δεσμό και να αποφύγετε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Παράδειγμα: Θεωρείς ότι δείχνεις την αγάπη σου στον σύντροφό σου με το να έχεις έτοιμο το φαγητό όταν επιστρέφει από τη δουλειά του. Αυτό είναι πράξη εξυπηρέτησης. Αλλά αν η δική του γλώσσα είναι φυσική επαφή, τότε το να τον πάρεις αγκαλιά στον καναπέ και να τον χαϊδέψεις απαλά μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικό γι’ αυτόν.

Για να καταλάβετε την προτίμησή σας, κάντε απλές ερωτήσεις όπως “πότε ένιωσες την περισσότερη αγάπη στη ζωή σου;” ή “πώς πραγματικά ξέρεις ότι κάποιο άτομο πραγματικά νοιάζεται για σένα;” Εάν θέλετε να μελετήσετε το θέμα σε περισσότερο σε βάθος, μπορείτε να πάρετε το τεστ για τις πέντε γλώσσες αγάπης (θα μιλήσουμε γι’ αυτό σε επόμενο tip) και να συζητήσετε τα αποτελέσματα.

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΑΣ?
Είναι ένα θέμα που θα πίστευε κανείς ότι συζητιέται (όπως χρέη πιστωτικών καρτών, δάνεια, κλπ.) επειδή τα χρέη του συντρόφου σου γίνονται και δικά σου όταν παντρευτείτε. Αλλά είναι ένα από τα θέματα που τα ζευγάρια αποφεύγουν να συζητήσουν και αργότερα γίνεται αιτία προστριβής στη σχέση. Αν και τα περισσότερα άτομα ντρέπονται να συζητήσουν χρήματα σε μια σχέση, κάθε ανησυχία που εκφράζεται ή οποιαδήποτε σύγκρουση είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνετε περισσότερο στη σχέση σας και να χτίσετε έναν ισχυρότερο δεσμό. Είναι σημαντικό το κάθε άτομο στη σχέση να μπορεί να πει “αυτή είναι η αλήθεια για τα χρήματα που χρωστάω, ας κάνουμε ένα σχέδιο για να το αντιμετωπίσουμε.”

Άσχετα με το τι θα κάνεις, μην πεις ψέματα για το πόσα χρήματα χρωστάς, ακόμη και αν η πηγή του χρέους σε κάνει να ντρέπεσαι (π.χ. τζόγος, ψώνια, εθιστικές συνήθειες, κλπ.). Όταν κρατάς μυστικά, αυτό τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη σας και, δεδομένου ότι τα χρήματα είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για διαζύγιο, αυτός ένας εύκολος τρόπος για να δυναμιτίσεις τα θεμέλια του γάμου σας.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΑΣ;
Μαζί με τα χρήματα, τα πεθερικά είναι το άλλο θέμα που συνήθως δημιουργεί τις περισσότερες συγκρούσεις στα ζευγάρια και τα ωθεί ακόμη και στο διαζύγιο. Πολλά άτομα δεν κατανοούν ότι όταν παντρεύεσαι εξελίσσεις την σχέση σου με τον ή την σύντροφό σου και φτιάχνεις τη δική σου οικογένεια, που σημαίνει ότι ξεκόβεσαι κατά κάποιο τρόπο από την οικογένεια των γονιών σου. Αυτό σημαίνει ότι με τον ή την σύντροφό σου θα παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις για διάφορα θέματα όπως το που θα πάτε διακοπές, το πώς θα διαπαιδαγωγήσετε τα παιδιά σας, το πώς θα ξοδέψετε τα χρήματά σας, κλπ.

Ένα σύνηθες λάθος στα ζευγάρια είναι ότι ένα (ή και τα δύο) από τα άτομα στη σχέση επιλέγει να ασπάζεται την γνώμη των γονιών του αντί του ή της συντρόφου του. Ο κάθε ειδικός σε θέματα γάμου διαβεβαιώνει ότι τα ζευγάρια πρέπει να είναι αδιάρρηκτα όσον αφορά το πώς συμπεριφέρονται ο ένας προς τον άλλο μπροστά στα πεθερικά, άσχετα αν όταν είναι μόνα τους έχουν διαφωνίες. Τα πεθερικά μπορούν να δώσουν απίστευτη υποστήριξη, που είναι πολύτιμη σε μια σχέση, ή να διαλύσουν ένα γάμο. Είναι στην ευχέρεια του ζευγαριού να καθορίσει τα όρια της σχέσης του με τα πεθερικά και να στείλει το μήνυμα ότι εμπιστεύεστε και σέβεστε μεταξύ σας.

ΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;
Αυτή δεν είναι μια τρικ ερώτηση. Μην περιμένεις να σου απαντήσει “η δική σου.” Όταν κάνεις αυτήν την ερώτηση, αυτό που θέλεις να μάθεις είναι ποιος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το πώς σκέφτεται ο ή η σύντροφός σου και το πώς αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις. Μας αρέσει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ενήλικες που μπορούν να διαμορφώνουν ανεξάρτητα τις σκέψεις και αποφάσεις τους, αλλά συχνά οι σκέψεις κάποιου άλλου ατόμου καθορίζουν τις αποφάσεις του συντρόφου σου. Είναι πολύ έξυπνο να μάθεις τον τρόπο σκέψης αυτού του ατόμου και τι είδους συμβουλές θα δώσει στο ή στη σύντροφό σου, επειδή μία ημέρα μπορεί να συζητήσουν το γάμο σας.

Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριφέρεσαι ιδιαίτερα φιλικά στο εν λόγω άτομο για να λέει καλά λόγια για σένα στον ή στην σύντροφό σου. Αντ’ αυτού, προσπάθησε να χτίσεις μια ειλικρινή σχέση και να συνδεθείς μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα στην σχέση σου με τον ή την σύντροφό σου, το άτομο αυτό είναι πιο πιθανό να δει τα πράγματα αμερόληπτα. Επιπλέον, το να συστήνει ο ένας στον άλλο τα σημαντικά άτομα στη ζωή του είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και οικειότητας. Έτσι, αυτό το βήμα είναι απόδειξη ότι προχωράτε σταθερά στο να συνδεθείτε πλήρως.

ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ;
Είναι κάτι που πραγματικά δεν σκέφτεσαι ποτέ να συζητήσεις, είτε αν ο πατέρας σου μαγείρευε ή αν η μητέρα σου πλήρωνε τους λογαριασμούς, επειδή τα περισσότερα ζευγάρια δεν συνειδητοποιούν το πόσο αυτό επηρεάζει το πώς αντιμετωπίζεις τις ευθύνες σε μια σχέση. Αλλά σίγουρα προμηνύει το πώς οι δύο σας θα διαχειρίζεστε τις καθημερινές δραστηριότητες του σπιτιού σας όταν είστε μαζί.

Αν κάποιος από σας μεγάλωσε βλέποντας τον πατέρα του να δουλεύει και να κάνει τα ψώνια του σουπερμάρκετ και τη μητέρα του να χειρίζεται τις κοινωνικές υποχρεώσεις και την καθημερινή φροντίδα των παιδιών, είναι πολύ πιθανό να θεωρεί ότι θα αναλάβετε τους ίδιους ρόλους στη σχέση σας. Αλλά να θυμάσαι ότι πιθανότατα μεγαλώσατε με διαφορετικούς τρόπους ζωής. Επίσης, το τι κάνατε πριν παντρευτείτε (ακόμα και αν συζούσατε) δεν μπορεί να μεταφραστεί στο τι θα κάνετε όταν είστε παντρεμένοι. Τα ανύπανδρα ζευγάρια τείνουν να είναι περισσότερο ανεξάρτητα ακριβώς επειδή δεν σκέφτονται απαραίτητα για τη συμβίωση ή το πώς θα είναι το μέλλον όσον αφορά τη διαχείριση των ευθυνών. Όταν όμως παντρευτούν, η υπευθυνότητες του κάθε ατόμου μπορεί να αλλάξουν.

Κάντε ένα διάλειμμα από την τηλεόραση ένα βράδυ και συζητήστε για το τι ρόλους προσδοκεί να παίξει  ο καθένας και το πώς θα χειρίζεστε τις καθημερινές ευθύνες του νοικοκυριού. Αν και δεν είναι απαραίτητο οι ρόλοι να είναι άκαμπτοι, η συζήτηση αυτή θα σας δώσει μια πολύ καλή ιδέα το τι προσδοκεί ο ένας από τον άλλο πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της σχέσης σας.

Στο Wellness Tip της επόμενης εβδομάδας θα συνεχίσουμε με περισσότερα θέματα για συζήτηση πριν το γάμο.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ


  • *