ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Ερωτήσεις για το ή τη σύντροφό σου πριν παντρευτείτε – Μέρος 2ο

Ερωτήσεις για το ή τη σύντροφό σου πριν παντρευτείτε – Μέρος 2ο

Στο Wellness Tip της προηγούμενης εβδομάδας συζητήσαμε θέματα για συζήτηση σε ένα ζευγάρι πριν αποφασίσουν να παντρευτούν. Σε αυτό το άρθρο θα συνεχίσουμε με περισσότερα θέματα.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ;
Αυτό το θέμα απασχολεί πολύ λίγα άτομα και ακόμη λιγότερα ζευγάρια, και αυτό είναι κατανοητό. Αυτό το θέμα είναι βαρύ και αφηρημένο κατά κάποιο τρόπο. Όμως, παρά τη διφορούμενη φύση του, αυτό το θέμα είναι σημαντικό να συζητιέται. Ο γάμος σας μπορεί να τόσο υγιής όσο υγιή είναι τα δύο άτομα που τον απαρτίζουν και η βελτίωση της συναισθηματικής ευεξίας σας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη σας σαν ζευγάρι. Γι’ αυτό, αφιερώστε χρόνο στο να εμβαθύνετε στο πώς πραγματικά νιώθετε και στο να εστιάζεστε στη βελτίωση της αυτογνωσίας σας, έτσι ώστε και οι δύο σας να μην μένετε στάσιμοι. Οι ειδικοί προτείνουν να πάρετε ένα αξιόπιστο τεστ προσωπικότητας, για να βρείτε τους τρόπους επικοινωνίας που πραγματικά λειτουργούν για σας, καθώς και πώς να εκφράζετε την αγάπη σας και το τι χρειάζεστε για να νιώθετε ότι σας νοιάζονται σε διάφορες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να σώσει ή να διαλύσει το γάμο σας, καθώς είναι κοινό να βλέπεις ζευγάρια να οδηγούνται στο διαζύγιο επειδή ποτέ δεν ανέπτυξαν την απαιτούμενη συναισθηματική ωριμότητα για να προσαρμόζονται σε καταστάσεις που είναι έξω από τον έλεγχό τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ;
Όσον αφορά την ανάπτυξη, και οι δύο σας θα πρέπει να εκφραστείτε ειλικρινά για το πώς αισθάνεστε πραγματικά σχετικά με τη θεραπεία ζευγαριών. Κάποια άτομα δεν έχουν πρόβλημα με αυτήν και την θεωρούν σαν ένα σημαντικό μέρος της προσωπικής ανάπτυξής τους. Για άλλα άτομα είναι σημάδι αδυναμίας. Θα πρέπει να μιλήσετε σχετικά με τις απόψεις του άλλου τώρα, επειδή τα υγιέστερα συναισθηματικά άτομα και το καλύτερο είδος θεραπείας είναι όταν δεν έχετε οποιαδήποτε μεγάλα προβλήματα ή συγκρούσεις και απλά το κάνετε από περιέργεια και προθυμία να αναπτυχθείτε και να μάθετε ο ένας για τον άλλο. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν συχνά τα ζευγάρια όσον αφορά την θεραπεία – εκτός από το ότι περιμένουν μέχρι ο γάμος τους να κρέμεται από μια κλωστή – είναι να στηρίζονται σε ένα φίλο ή απλώς ο ένας πάνω στον άλλο για να επιλύσουν κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Το να έχεις ένα φίλο που μπορείς να εμπιστεύεσαι και μιλάς είναι πολύ καλό, αλλά ο θεραπευτής παίζει ένα πολύ διαφορετικό ρόλο. Μπορεί να σας υποστηρίξει, να σας προσφέρει σιγουριά και να σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε σαν ζευγάρι.

Αν ο ή η σύντροφός σου δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα της θεραπείας ζευγαριών, πρότεινέ του/της να βρείτε ένα θεραπευτή που μπορείτε να βλέπετε κάπου-κάπου. Με αυτόν τον τρόπο, η θεραπεία δεν στέλνει το μήνυμα ότι “έχουμε πρόβλημα.” Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε και είναι ειλικρινής. Ο θεραπευτής θα μπορεί να αξιολογεί αντικειμενικά τη σχέση σας και να εντοπίζει έγκαιρα τυχόν σημάδια  που μπορεί σας οδηγήσουν σε μεγάλες συγκρούσεις.

ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ;
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, ιδιαίτερα εάν δεν είστε μαζί πολύ καιρό και ως εκ τούτου δεν έχετε γιορτάσει πάρα πολλές γιορτές μαζί. Πολλά άτομα βλέπουν τα γενέθλια ή τις ονομαστικές εορτές σαν ευκαιρίες όχι μόνο να γιορτάσουν την ύπαρξη κάποιου, αλλά και για να δείξουν μεγαλοπρεπώς την αγάπη και εκτίμησή τους γι’ αυτό το άτομο. Άλλα άτομα απλά δίνουν μια κάρτα ή στέλνουν ένα SMS με “χρόνια πολλά” και αυτό είναι όλο. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν νοιάζονται για τον ή την σύντροφό τους. Απλά μεγάλωσαν με αυτόν τον τρόπο και τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Γι’ αυτό, για να αποφύγεις μελλοντικά ένα μεγάλο καυγά, συζήτησε με το μελλοντικό έτερο ήμισύ σου το πόσο πολύ δίνεις σημασία σε αυτές τις γιορτές (βεβαιώσου να συμπεριλάβεις και τις άλλες γιορτές, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, κλπ.). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο καθένας να προσαρμόσει τις προσδοκίες του και βασικά να εξασφαλίσει ότι το άλλο άτομο θα αισθανθεί με τον τρόπο που θέλει την αγάπη και εκτίμηση που χρειάζεται τη μέρα που γιορτάζει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Σίγουρα το έχεις ξανά-ακούσει αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε: πρέπει να γνωρίζεις, χωρίς βεβαιότητα, αν ο σύντροφός σου θέλει να έχει παιδιά. Το να μην θέλει παιδιά δεν πειράζει, ιδιαίτερα αν δεν τα θέλεις ούτε εσύ. Αλλά αν υπάρχουν διαφωνίες, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν προχωρήσεις σε γάμο, καθώς είναι μια σημαντική απόφαση που θα επηρεάσει όλη σου τη ζωή και μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε δυσαρέσκεια και θυμό. Ό,τι και να κάνεις, μην υποθέτεις ότι μόλις είστε παντρεμένοι θα γυρίσεις το μυαλό του άλλου, ή ότι θα αλλάξει επειδή σε αγαπά ή για να σου κάνει το χατίρι. Αν σκέφτεσαι έτσι, μπορεί τελικά να νιώθεις ότι σε κορόιδεψαν και μπορεί να σε οδηγήσει σε αισθήματα δυσαρέσκειας, ψυχικού πόνου, ακόμη και κατάθλιψης.

Τούτου λεχθέντος, αν διαφωνείτε, δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Απλά απαιτεί ευελιξία, καθώς ο ένας από εσάς θα πρέπει να αλλάξει το όραμά του για το πώς φαντάζονταν τη ζωή του. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η ειλικρίνεια είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο άτομα. Δεν μπορείς να κάνεις υπεκφυγές σε αυτό το θέμα. Συζητήστε με αμεσότητα και με την υπόθεση ότι κανένας δεν θα αλλάξει γνώμη στο μέλλον. Στη συνέχεια αποφασίστε αν η σχέση σας αξίζει τις θυσίες που θα χρειαστεί να κάνετε.

ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ;
Όταν παρατηρούμε το πώς οι γονείς μας συμπεριφέρονται μεταξύ τους, αυτό μπορεί να επηρεάσει το πώς εκφράζουμε εμείς την αγάπη μας. Δεν χρειάζεται καν να είναι σεξουαλική εκδήλωση. Μπορεί να είναι το ότι η μητέρα σου είχε πάντα έτοιμο τον πρωινό καφέ στο φλυτζάνι για τον πατέρα σου πριν φύγει για τη δουλειά. Ή το ότι ο πατέρας σου έκανε μασάζ στα πόδια της μητέρας σου κάθε βράδυ πριν πάνε για ύπνο. Βασικά, είναι εκείνες οι συμπεριφορές και πράξεις που αν και οι γονείς σου δεν φαινόταν να μιλάνε ποτέ για αυτές, ήταν πάντα παρούσες.

Γιατί είναι σημαντικό να μιλήσετε για αυτό το θέμα; Ο καθένας παντρεύεται έχοντας υποσυνείδητες προσδοκίες λόγω του σπιτιού που μεγάλωσε. Μεγαλώνουμε πιστεύοντας ότι ορισμένες συμπεριφορές εκφράζουν αγάπη. Και αν αυτές οι συμπεριφορές δεν υπάρχουν, αναρωτιόμαστε εάν το άλλο άτομο μας αγαπά πραγματικά – κυριολεκτικά μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι ο μελλοντικός σύζυγος σου δεν σε αγαπά γιατί δεν κάνει τα ίδια πράγματα, δεν έχει σημασία πόσο θεαματικά ήταν, που έκανε ο γονιός σου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙΣ;
Για μερικά άτομα είναι η σεξουαλική απιστία. Άλλα άτομα θέλουν έναν “ανοιχτό” γάμο. Όποια είναι αυτά που με κανένα τρόπο δεν μπορείς να ανεχτείς, ο σύντροφός σου οφείλει να τα γνωρίζει, και αντίστροφα. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο δραματικά όσο το σεξ. Το σύγχρονο θέμα είναι η χρήση της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ορισμένα άτομα έχουν πρόβλημα όταν ο ή η σύντροφός τους επικοινωνεί με τον ή την πρώην στο Facebook, ενώ άλλα άτομα έχουν πρόβλημα με το πόσο χρόνο ο ή η σύντροφός τους ξοδεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεξάρτητα από το με ποια άτομα επικοινωνεί.

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό θέμα τώρα, αλλά μπορεί να εξελιχτεί σε μεγάλο πρόβλημα γιατί συνδέεται άμεσα με τις προσδοκίες. Έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου για το πώς θα είναι τα πράγματα όταν παντρευτείτε, και αυτό δεν είναι πάντα αυτό που συμβαίνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές συγκρούσεις. Αλλά αν μιλήσετε για αυτό νωρίς και εξηγήσετε ο ένας στον άλλο τις προσδοκίες σας, και αν χρειάζεται βάλετε κάποιους κανόνες (όπως όχι κινητά τηλέφωνα στα ραντεβού ή να μην κοιμάστε ποτέ σε χωριστά δωμάτια), τότε θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να χειρίζεστε τις δύσκολες καταστάσεις όταν παρουσιάζονται.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ


  • *