fbpx

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Απλοί κανόνες για να έχεις ευτυχία όλο το 2019

Ίσως για σένα το 2018 να μην ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής σου. Μπορείς όμως να αντιστρέψεις τα πράγματα και να κάνεις το 2019 την πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής σου! Υιοθετώντας νέες και υγιείς συνήθειες και βάζοντας τον εαυτό σου σε προτεραιότητα θα αισθανθείς καλύτερα. Αυτές οι πρακτικές θα σε βοηθήσουν επίσης να χειρίζεσαι και τις δύσκολες καταστάσεις που ενδεχόμενα θα προκύψουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές και κανόνες που μπορείς να υιοθετήσεις για να έχεις ένα ευτυχισμένο 2019.

Κάνε ΕΙΡΗΝΗ με το παρελθόν Καθώς αναθεωρείς το 2018, συγχώρησε τον εαυτό σου και τους άλλους γι’ αυτά που έγιναν και σε πλήγωσαν. Στάσου υπεράνω των αρνητικών συναισθημάτων της δυσαρέσκειας. Ξεκίνα με τον εαυτό σου. Ξέχνα τα παλιά και ξεκίνα το νέο έτος με μια λευκή πλάκα γεμάτη από αισιοδοξία, δυνατότητες και θετικότητα. Το προηγούμενο έτος ΔΕΝ σε καθορίζει. Απλά σκέψου το πώς και τι μπορείς να μάθεις από αυτό, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τη μελλοντική σου ευτυχία.

Η ΓΝΩΜΗ σου είναι η μόνη γνώμη που έχει σημασίαΌσον αφορά τις γνώμες άλλων, συχνά δεχόμαστε ανεξάντλητη δωρεάν προμήθεια σχεδόν καθημερινά. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι γνώμες των άλλων δεν σε αφορούν και κυριολεκτικά δεν έχεις κανέναν έλεγχο πάνω τους. Η γνώμη σου όμως για τον εαυτό σου είναι κάτω από τον έλεγχό σου και το πόσο εκτιμάς το ΕΓΩ σου είναι ουσιαστικά το πιο σημαντικό πράγμα. Αποδέξου ότι παρ’ όλο που δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου όλοι οι άλλοι θα υποχρεωθούν τελικά να συμμορφωθούν είτε το θέλουν είτε όχι.

Ο χρόνος τελικά ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ (σχεδόν) τα πάνταΗ επούλωση των πληγών αρχίζει στα κύτταρα και σιγά-σιγά παίρνει τον δρόμο προς την καρδιά και το μυαλό μας. Όταν κάνεις μια αναδρομή στα συμβάντα του 2018, θα δεις ότι αυτά που σε πλήγωσαν τον Ιανουάριο κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν τόσο οδυνηρά το Δεκέμβριο. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο χρόνος έχει τη δύναμη να μειώσει το βαθμό του πόνου που αισθάνεσαι και να σου προσφέρει ένα θεραπευτικό βάλσαμο. Οι ψυχικές ουλές δεν φεύγουν τόσο εύκολα, αλλά αν τις δώσεις αρκετό χρόνο, και αυτές επουλώνονται. Άσε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του, ειδικά τώρα που ξεκινάς μια καινούργια χρονιά για τη ζωή σου.

Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για την ΕΥΤΥΧΙΑ σουΑναγνώρισε ότι άσχετα με αυτά που σου συμβαίνουν και το τι γίνεται γύρω σου, ΕΣΥ είσαι στο επίκεντρο της ευτυχίας σου. Εσύ ελέγχεις το πώς αντιδράς στις διάφορες καταστάσεις και το πώς αυτές σε επηρεάζουν συναισθηματικά. Δημιούργησε τη δική σου ευτυχία, αντί να ζητάς από τους άλλους να σου την προσφέρουν. Όταν συνειδητοποιήσεις βαθιά μέσα σου το ότι “ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΕΠΑΡΚΗΣ,” θα αισθανθείς τη μεγαλύτερη ψυχική δύναμη από ποτέ. Απλά φρόντιζε να επαναλαμβάνεις και να επιβεβαιώνεις τακτικά στο μυαλό σου τη σκέψη ότι “ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΕΠΑΡΚΗΣ.”

Κόψε τις αρνητικές ΣΚΕΨΕΙΣΌλοι μας πέφτουμε θύματα σε αυτές, κανενός εξαιρουμένου. Το θέμα είναι πόσο από τον χρόνο σου αφιερώνεις σε αυτές. Αν τις αφήσεις να τρέχουν στο μυαλό σου ανεξέλεγκτες, σαν να είναι στον αυτόματο πιλότο, θα ρουφήξουν κάθε πιθανότητα για ευτυχία. Είναι σημαντικό να πιάνεις την αρνητική σκέψη στη γένεσή της και να την αντικαθιστάς με μια θετική σκέψη. Το 2018 έφυγε. Σκέψου πόσο χρόνο σπατάλησες κάνοντας αρνητικές σκέψεις ή ανησυχώντας για πράγματα που τελικά δεν συνέβησαν. Δώσε μια υπόσχεση στον εαυτό σου ότι αυτόν τον χρόνο εσύ και ευτυχία σου θα έχετε τον έλεγχο και όχι οι αρνητικές σκέψεις.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ περισσότεροΞεκίνα τώρα.. ναι, τώρα… χαμογελάς; Μπορεί να σου φαίνεται χαζό. Δεν πειράζει. Απλά σκέψου κάτι ευχάριστο και ΧΑΜΟΓΕΛΑ. Επέτρεψε στην καρδιά σου να είναι ελεύθερη να χαμογελά όπως και όταν θέλει. Επέτρεψε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να σου φέρνει ευτυχία με ένα χαμόγελο στην καρδιά κάθε μέρα αρχίζοντας από ΤΩΡΑ. Ειλικρινά, δεν χαμογελούμε αρκετά. Φαντάσου εάν ο καθένας μας έβγαινε από το σπίτι του κάθε πρωί με ένα αστραφτερό χαμόγελο, πόσο μεταδοτικό θα ήταν αυτό το συναίσθημα και πόση ευτυχία θα έφερνε αυτή η θετική ενέργεια. Ας το κάνουμε… ας χαμογελούμε περισσότερο το 2019!

ΑΠΟΡΡΙΨΕ τις ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣΜισή από τη δυστυχία που αισθανθήκαμε τον περασμένο χρόνο οφείλεται στο ότι πέφταμε στην παγίδα των συγκρίσεων. Το “Γιατί δεν έχω αυτό που αυτός ή αυτή έχει;” είναι η πιο συχνή σκέψη των ατόμων που αναζητούν την ευτυχία σε λάθος μέρη. Σκέψου το κάπως έτσι: κανένα δακτυλικό αποτύπωμα ή DNA δεν είναι το ίδιο με τα άλλα. ΚΑΝΕΝΑ! Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οποιαδήποτε ζωή μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη; Με κανέναν τρόπο! Είμαστε όλοι μοναδικοί, πανέμορφοι και εκπληκτικοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Και κυριολεκτικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση. Επίσης, προτού να συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις ζωές άλλων ατόμων, πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε τη διαδρομή αυτών των ατόμων και από τι είδους προβλήματα ταλαιπωρούνται. Αν ήξερες τι προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΛΑΜΠΕΡΑ άτομα που θαυμάζεις, μάλλον θα προτιμούσες τα δικά σου προβλήματά με μεγάλη ικανοποίηση.

Επίσης εφάρμοσε τις παρακάτω συνήθειες:

 • Προσπάθησε να βλέπεις τακτικά και να κάνεις παρέα με τους φίλους ή φίλες σου
 • Βάλε προτεραιότητα την υγεία και την φροντίδα του εαυτού σου
 • Να αναλογίζεσαι καθημερινά τα επιτεύγματα, τις προκλήσεις και τα πράγματα για τα οποία είσαι  ευγνώμων
 • Κάνε ένα διάλειμμα όταν το χρειάζεσαι
 • Να επικοινωνείς με την οικογένειά σου σε τακτική βάση
 • Να είσαι ποιο αποδεκτικός ή αποδεκτική σε προσκλήσεις
 • Υιοθέτησε ένα νέο χόμπι ή ξαναξεκίνα να ασχολείσαι με ένα παλιό
 • Βάλε στόχους για το νέο χρόνο
 • Εμπλούτισε τον εαυτό σου διαβάζοντας βιβλία και/ή παίρνοντας μαθήματα
 • Σχεδίασε ένα ταξίδι
 • Ανακάλυψε νέους τρόπους για να ανακουφίζεις το στρες σου
 • Προσπάθησε να κάνεις νέες γνωριμίες
 • Βάλε την φροντίδα του εαυτού σου στο προσκήνιο
 • Κάνε εθελοντισμό
 • Κάνε μια λίστα με ευχάριστα και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και εκπλήρωνε ένα από αυτά κάθε εβδομάδα
 • Απέβαλε τα τοξικά πρόσωπα και συνήθειες από τη ζωή σου
 • Γίνε μέλος ενός γκρουπ στη δουλειά σου ή σε κάποια λέσχη
 • Περιόρισε τον χρόνο που αφιερώνεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δώσε περισσότερο χρόνο στις προσωπικές επαφές
 • Κατέγραφε τις χαρούμενες στιγμές σου για να μπορείς να τις βλέπεις τον υπόλοιπο χρόνο, όποτε το χρειάζεσαι
 • Σημείωσε τα πράγματα που θα ήθελες να είχαν γίνει διαφορετικά στο 2018 και σκέψου πώς μπορείς να τα διορθώσεις
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail