ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Ο απόλυτος οδηγός για τις βούρτσες μαλλιών

Ο απόλυτος οδηγός για τις βούρτσες μαλλιών

Για το τέλειο χτένισμα χρειάζεσαι την τέλεια βούρτσα! Με την εντυπωσιακά τεράστια ποικιλία από βούρτσες που υπάρχουν στη αγορά, πώς μπορείς να αποφασίσεις ποιο είδος είναι καλύτερο για τον τύπο των μαλλιών σου; Και πόσες από αυτές πραγματικά χρειάζεσαι; Σε αυτό το άρθρο σου προσφέρουμε μερικές συμβουλές σχετικά με τους πιο συνηθισμένους τύπους από βούρτσες που υπάρχουν στην αγορά και ποια είναι η ενδεδειγμένη χρήση για το κάθε είδος.

Βούρτσα με συνθετικές τρίχες

Συνήθως κατασκευασμένες από νάιλον, οι συνθετικές τρίχες είναι καλύτερες για τα σούπερ πυκνά μαλλιά. Δεν δημιουργούν τόσο στατικό ηλεκτρισμό όσο οι βούρτσες με φυσικές τρίχες (όπως αγριογούρουνου). Επιπλέον, οι σκληρές τους τρίχες κάνουν το ξέμπλεγμα των μαλλιών ευκολότερο.

Βούρτσα με φυσικές τρίχες

Συνήθως φτιαγμένες από τρίχες αγριογούρουνου, αυτές οι βούρτσες είναι σούπερ μαλακές και βοηθούν στο να απλώνουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου σε όλο τους το μήκος, μέχρι τις άκρες, που κάνει τα μαλλιά εξαιρετικά λαμπερά! Οι βούρτσες από 100% τρίχες αγριογούρουνου μπορεί να είναι αρκετά ακριβές, αλλά τα οφέλη τους στην υγεία των μαλλιών τις κάνουν τόσο χρήσιμες που αξίζει τον κόπο να επενδύσεις τα χρήματα. Αν και όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν βούρτσες με φυσικές τρίχες, οι γυναίκες που έχουν λεπτά, ίσια μαλλιά σίγουρα θα τις αγαπήσουν επειδή είναι ιδιαίτερα απαλές στα ευαίσθητα μαλλιά.

Βούρτσα με μικτές τρίχες

Για να συνδυάσεις τα οφέλη των λαμπερών μαλλιών από τις τρίχες αγριογούρουνου και του ξεμπλέγματος από τις συνθετικές τρίχες, χρησιμοποίησε μια μικτή βούρτσα! Οι βούρτσες με μικτές τρίχες είναι οι πιο δημοφιλείς για τους κομμωτές, επειδή είναι πολύ καλές στο να κάνουν τα πάντα και είναι αποτελεσματικές σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Βούρτσα Πλακέ

Η βούρτσα πλακέ (σαν τη ρακέτα του πινγκ πονγκ) είναι η βασική σου βούρτσα για καθημερινή χρήση. Δεν δημιουργεί υπερβολικό όγκο στα μαλλιά σου, αλλά βοηθά να ισιώνεις το φριζάρισμα και να δίνεις λάμψη στα μαλλιά σου.

Βούρτσα Αέρος

Τα ανοίγματα σε αυτούς τους τύπους από βούρτσες συμβάλουν στο να μειώνουν τον χρόνο του στεγνώματος, επειδή η θερμότητα από το πιστολάκι σου μπορεί να φτάσει στα μαλλιά σου από όλες τις γωνίες. Ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο στο να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με το ζεστό αέρα βοηθά στο να αποφύγεις ζημιές στα μαλλιά σου από την υπερβολική θερμότητα. Συμβουλή από τους επαγγελματίες: Επειδή τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη θραύση, να στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο 80% (οπότε φαίνονται στεγνά, αλλά τα αισθάνεσαι υγρά), πριν χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα.

Στρογγυλή Βούρτσα

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να έχουν πολύ όγκο και λίγη μπούκλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια στρογγυλή βούρτσα! Μπορείς να τις βρεις σε διάφορες διαμέτρους. Όσο πιο στενή είναι η βούρτσα, τόσο πιο στενές θα είναι οι μπούκλες των μαλλιών σου. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κρύο αέρα στα μαλλιά σου πριν απομακρύνεις τη βούρτσα από αυτά, επειδή αυτό βοηθά στο να μείνει το στυλ.

Βούρτσα Teasing

Αυτή η βούρτσα χρησιμοποιείται για το ξάσιμο και άλλες εργασίες διαμόρφωσης των μαλλιών. Μια κατάλληλη βούρτσα teasing με τρίχες αγριογούρουνου μπορεί να δώσει σώμα και όγκο στο χτένισμα χωρίς να κόβει ή να καταστρέφει τα μαλλιά, όπως θα έκανε μια χτένα.

Χτένα Λισουάρ

Το μακρύ και λεπτό χερούλι αυτής της χτένας σου επιτρέπει να χωρίζεις γρήγορα και εύκολα τούφες από τα μαλλιά σου για να τα κάνεις κοτσιδάκια ή μπούκλες, ή για να τα βάψεις. Επιπλέον, τα λεπτά δόντια της χτένας σου επιτρέπουν να διορθώσεις οποιεσδήποτε ατέλειες στο χτένισμά σου.

Χτένα με φαρδιά δόντια

Όταν τα μαλλιά σου στάζουν νερό, μόλις βγεις από το ντους, το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις είναι να τα βουρτσίσεις. Οι τρίχες της βούρτσας θα τραβήξουν και θα τεντώσουν τα μαλλιά σου, αποδυναμώνοντάς τα και καθιστώντας τα εύθραυστα! Αντ ‘ αυτού, για να τα ξεμπλέξεις, χρησιμοποίησε μια χτένα με φαρδιά δόντια που απομακρύνει τους κόμπους χωρίς να σπάει τις τρίχες.

Βούρτσα για υγρά μαλλιά

Εάν δεν σου αρέσει η αίσθηση τις χτένας στο δέρμα του κεφαλιού σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ειδική βούρτσα για υγρά μαλλιά. Αυτή η βούρτσα έχει τρίχες που είναι περίπου όσο σκληρές όσο και η χτένα, οπότε δεν θα τα τραβά όσο η παραδοσιακή πλακέ βούρτσα.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ


  • *