Είχες κοτόπουλο για δείπνο πριν τέσσερις μέρες και τώρα αναρωτιέσαι για το αν είναι ακόμα εντάξει να φας το υπόλοιπο που κράτησες στο ψυγείο. Ένας τρόπος είναι να το μυρίσεις ή αν έχεις το θάρρος να το δοκιμάσεις. Ο άλλος τρόπος είναι να συμβουλευτείς τον παρακάτω οδηγό για το πότε πρέπει να πετάς απομεινάρια τροφίμων στο ψυγείο σου.
Αβοκάντο: 7 με 10 ημέρες (εξαρτάται από το πόσο ώριμα ήταν στην αγορά τους)
Αγγούρια: 1 εβδομάδα
Αγκινάρες σε Βάζο: 2 με 4 εβδομάδες αφού ανοιχτούν
Αλλαντικά φρεσκοκομμένα στο σουπερμάρκετ: 3 με 5 ημέρες
Αλλαντικά προσυσκευασμένα και σφραγισμένα: 2 εβδομάδες
Αυγά Βρασμένα: 1 εβδομάδα
Αυγά Φρέσκα: 3 με 5 εβδομάδες
Βούτυρο: 1 με 3 μήνες
Γιαούρτι: 2 με 3 εβδομάδες
Λεμόνια: 1 με 2 μήνες, εάν δεν είναι κομμένα
Λουκάνικα (Hot Dogs): 1 με 2 εβδομάδες (σε σφραγισμένη συσκευασία), 7 ημέρες (αφού ανοιχτούν)
Μαγιονέζα: 2 μήνες αφού ανοιχτεί
Μαρμελάδα: 1 χρόνο αφού ανοιχτεί
Μαρούλια: 7 με 10 ημέρες
Μήλα: 1 με 2 μήνες
Μούρα: 5 με 10 ημέρες
Μπανάνες: 2 με 9 ημέρες
Bacon Μαγειρεμένο: 1 εβδομάδα
Ντομάτες: 2 εβδομάδες
Πατάτες: 3 με 4 μήνες
Πιπεριές Κόκκινες και Κίτρινες: 1 με 2 εβδομάδες
Πιπεριές Πράσινες: 2 με 3 εβδομάδες
Πίτσα: 3 με 4 ημέρες
Πορτοκάλια: 1 με 2 μήνες
Μαγειρεμένο Ρύζι: 5 με 7 ημέρες
Σαλάτα με Σάλτσα (dressing): 3 με 5 ημέρες (τα φύλλα απλά θα γίνουν γλοιώδη μετά)
Σκόρδα σε Βάζο: 2 με 3 μήνες
Soy Sauce: 2 με 3 χρόνια
Σπανάκι: 5 με 7 ημέρες (σε σφραγισμένη συσκευασία), 3 με 5 ημέρες (αφού ανοιχτεί)
Σπαράγγια: 5 με 7 ημέρες
Σταφύλια: 5 με 10 ημέρες
Τονοσαλάτα: 3 με 5 ημέρες
Tortillas: 7 με 10 ημέρες (εάν είναι σφραγισμένα σωστά)
Τουρσί: 1 μήνα αφού ανοιχτεί
Τυριά Μαλακά: 3 με 4 εβδομάδες σφραγισμένα, 1 με 2 εβδομάδες αφού ανοιχτούν
Τυριά Σκληρά: 6 μήνες
Φράουλες: 5 με 7 ημέρες
Χυμός Λεμονιού: 4 με 6 μήνες (εάν είναι σε συσκευασία που σφραγίζει)
Ψωμί Κομμένο: 2 εβδομάδες (απλά έλεγξε για μούχλα)