ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Πώς ξέρεις ότι πρέπει να διακόψεις μια σχέση (Βήμα 4ο)

Πώς ξέρεις ότι πρέπει να διακόψεις μια σχέση – 4ο Βήμα

Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες μιλήσαμε για τα τρία από τα τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να δώσεις απάντηση στα ερωτηματικά που έχεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσεις ή να διακόψεις την σχέση σου. Το 1ο Βήμα είχε να κάνει με τη σωστή αξιολόγηση των αισθημάτων σου. Το 2ο Βήμα είχε να κάνει με την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του ή της συντρόφου σου. Το 3ο Βήμα είχε να κάνει με την αξιολόγηση της σχέσης σας. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τέταρτο και τελικό βήμα.

Βήμα 4ο: Αποφάσισε και ανέλαβε δράση

1. Μην χωρίσεις πάνω στον στιγμιαίο θύμο. Αν η σχέση σας δεν αξίζει πλέον να σωθεί, είναι καλύτερο και ευκολότερο να το αξιολογήσετε όταν και οι δύο σας είστε ήρεμοι. Επιπλέον, όταν χωρίσεις πάνω στο θυμό, μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο το να αισθανθείς σιγουριά για την απόφασή σου. Βεβαιώσου ότι οι λόγοι σου για τον χωρισμό βασίζονται στη λογική και ότι έχεις ξοδέψει αρκετό χρόνο στο να το σκεφτείς πριν το συζητήσεις με τον/την σύντροφό σου.

2. Αν χρειάζεσαι λίγο χρόνο να το σκεφτείς περισσότερο, προσπάθησε να περάσετε κάποιο χρόνο χωριστά. Συμφωνείστε να μην δείτε ο ένας τον άλλο για μια ή δύο εβδομάδες, και βεβαιώσου να κάνεις ξεκάθαρο ότι είστε ακόμα μαζί και η σχέση σας θα παραμείνει αποκλειστική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μέσα σε αυτή την περίοδο μην δείτε ο ένας τον άλλο, μη μιλήσετε στο τηλέφωνο και μη στείλετε μηνύματα ο ένας στον άλλο. Αυτή η περίοδος που είστε χωριστά μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πόσο εκτιμάτε την σχέση σας… ή το αντίθετο. Αν ο χωρισμός είναι δύσκολος στην αρχή, αλλά ανακαλύψεις ότι αισθάνεσαι ψυχική ηρεμία χωρίς το άτομο αυτό στη ζωή σου, είναι πιθανώς καλή ιδέα να διακόψεις την σχέση σας. Εάν απολαύσεις τις πρώτες ημέρες αλλά στη συνέχεια ανακαλύψεις ότι σου λείπει αυτό το πρόσωπο και αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν είναι πλήρης χωρίς αυτό, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις να επιδιορθώσεις την σχέση σας.

3. Εξέτασε αν η σχέση σας αξίζει να σωθεί παρ’ όλες τις δυσκολίες της. Αν έχεις ξοδέψει αρκετό χρόνο στο να σκεφτείς για το αν ή όχι θα πρέπει να διακόψεις την σχέση σας, τότε θα πρέπει επίσης να εξετάσεις αν οι ενδείξεις μιας καλής σχέσης ισχύουν σε σας. Παρακάτω είναι μερικές ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι ίσως πρέπει να παλέψεις να μείνεις με τον/την σύντροφό σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες δραστικές αλλαγές:

  • Η σχέση σας βασίζεται σε ένα κεντρικό θεμέλιο όπου μοιράζεστε παρόμοιες αξίες και πεποιθήσεις και ιδιαίτερα πνευματικές και ηθικές αξίες.
  • Εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον. Γνωρίσεις ότι ο/η σύντροφός σου είναι στο πλευρό σου και πιστεύεις ότι θα συνεργαστεί μαζί σου για το γενικότερο καλό της οικογένειάς σας.
  • Δύσκολες μέρες ενέσκηψαν ξαφνικά χωρίς να σας δώσουν χρόνο να προσαρμοστείτε και να ανασυγκροτηθείτε. Για παράδειγμα προβλήματα υγείας, τραυματισμοί, οικονομικά προβλήματα, κατάθλιψη, θάνατοι, κλπ., μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά και να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται πολύ σκοτεινά. Δώστε αρκετό χρόνο, αφήστε την σκόνη να κατακαθίσει και προσπαθήστε να είστε φίλοι ο ένας προς τον άλλο μέχρι να περάσουν οι δύσκολες στιγμές.
  • Έχετε παγιδευτεί σε ένα αρνητικό κύκλο ανταπόκρισης, όπου αρνητική συμπεριφορά πυροδοτεί πιο αρνητική συμπεριφορά. Σπάσε τον κύκλο ελέγχοντας τις δικές σου αρνητικές αντιδράσεις, ζήτα μια “συνθήκη ειρήνης,” και δώσε χρόνο στο/στη σύντροφό σου για θέσει υπό έλεγχο τη δική του/της αρνητικότητα.
  • Μήπως έχεις την τάση να αποφεύγεις τη δέσμευση όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια τυχόν προβλημάτων; Αφιέρωσε κάποιο χρόνο στο να πνίξεις το θυμό σου και να εργαστείς στο να γίνετε και πάλι φίλοι. Δεσμεύσου στη φιλία σας, θυμήσου αυτό που συνήθιζες να αρέσεις και να θαυμάζεις στο/στη σύντροφό σου, και δείξε ενεργά το ενδιαφέρον σου. Θα σου κάνει καλό να δεις αν μπορείς για μία φορά να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει αυτό.
  • Έχετε αποξενωθεί αργά και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι ζεις με έναν ξένο. Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω αμέλειας. Γι’ αυτό δουλέψετε μαζί να το αναιρέσετε: μιλήστε, ακούστε ο ένας τον άλλο, περάστε χρόνο μαζί και δείτε αν μπορείτε να ξαναβρείτε την αγάπη σας.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail