ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

Πώς να πάρεις μια δύσκολη απόφαση

Πώς να πάρεις μια δύσκολη απόφαση

Η ζωή μας είναι μια σειρά από αποφάσεις. Και όπως φαίνεται οι αποφάσεις γίνονται ολοένα πιο σοβαρές, δύσκολες και πολύπλοκες όσο μεγαλώνουμε. Η πρόσφατη οικονομική κρίση που διανύουμε μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και επιδεινώνει τη δυσκολία των αποφάσεών μας.

Στις εύκολες αποφάσεις, μία από τις επιλογές που έχουμε υπερτερεί σημαντικά από τις υπόλοιπες. Μια απόφαση είναι δύσκολη όταν καμιά επιλογή δεν είναι ευχάριστη, όταν καμιά επιλογή δεν υπερέχει σημαντικά από τις άλλες, ή όταν κάθε μια από τις επιλογές που έχουμε οδηγεί σε διαφορετικά μελλοντικά προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις.

Πολλές φορές όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες αποφάσεις, επιλέγουμε την επιλογή που μας προξενεί το λιγότερο φόβο, δηλαδή την επιλογή που θεωρούμε ότι παρουσιάζει τον μικρότερο κίνδυνο. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες αποφάσεις, όλες οι επιλογές παρουσιάζουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο. Είναι άσκοπο να ψάχνουμε να βρούμε την ευκολότερη επιλογή. Απλά δεν υπάρχει, γι’ αυτό και η απόφαση είναι δύσκολη. Το πιο σημαντικό όταν παίρνεις μια δύσκολη απόφαση είναι να μπορείς μετά με τις πράξεις σου να παραμείνεις συνεπής με την απόφασή σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, μην αξιολογείς εξωτερικούς παράγοντες αλλά τον εαυτό σου. Σκέψου τι άτομο θέλεις να είσαι και αξιολόγησε πώς η επιλογή σου θα σε ορίσει στο μέλλον. Μην απλά επιλέγεις την ευκολότερη και λιγότερο ριψοκίνδυνη ή τρομακτική επιλογή. Πριν αποφασίσεις για το συγκεκριμένο θέμα, επέλεξε το άτομο που θέλεις να είσαι. Μετά η απόφασή σου θα είναι ξεκάθαρη.

“Κάθε φορά που παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις το σωστό, η επόμενη καλή επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις λάθος, και η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα.” – Θεόδωρος Ρούσβελτ

“Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να αναλάβεις δράση, τα υπόλοιπα έχουν απλά να κάνουν με την επιμονή και αντοχή σου. Οι φόβοι σου είναι χάρτινες τίγρεις. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αποφασίσεις να κάνεις. Μπορείς να αλλάξεις και να ορίσεις τη ζωή σου. Και η εμπειρία από την πορεία και διαδικασία στο να το πραγματοποιήσεις είναι από μόνη της η ανταμοιβή σου.” – Εμέλια Έρχαρτ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ


  • *