fbpx

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Πες μας που ζεις για να σε συνδέσουμε με το TOP γυμναστήριο της περιοχής σου και να πάρεις το δώρο σου!


Blog

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα facial

Οι αισθητικοί θεωρούν τα facials σαν μια τακτική συντήρηση του δέρματος του προσώπου μας και προτείνουν να κάνουμε ένα facial κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Τα τακτικά facials μπορούν να καταπολεμήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα μας από το στρες, τους ρίπους του περιβάλλοντος, τον ήλιο, και κάποιες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, τα ξενύχτια, κλπ. (για να μην αναφέρουμε και την απόλυτη χαλάρωση της μιας ώρας που αφιερώνεις στον εαυτό σου και το μίνι μασάζ).

Τα facials όμως δεν είναι φτηνά και για αυτό μάλλον θα θέλεις να μεγιστοποιήσεις τον χρόνο διάρκειας των αποτελεσμάτων τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρακάτω είναι 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα facial.

Την πρώτη μέρα μετά το facial, απέφευγε να κάνεις τα παρακάτω:

1. Μη πειράζεις το πρόσωπό σου
Αν και στην πραγματικότητα αυτός ο κανόνας ισχύει πάντα, ειδικά μετά από ένα facial το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Αν και είναι δελεαστικό να σπας κάθε μικροσκοπικό σπυράκι ή μαύρο στίγμα που εμφανίζεται στο πρόσωπό σου, κράτα τα χέρια σου μακριά από αυτό, αν θέλεις να έχεις ένα όμορφο δέρμα. Αν η αισθητικός που σου έκανε το facial δεν έσπασε κάποια σπυράκια, υπάρχει λόγος. Μάλλον δεν είναι έτοιμα να ανοίξουν και αν τα πειράξεις μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμούς, μολύνσεις ή ακόμα και ουλές.

2. Μη κάνεις βαρύ μακιγιάζ
Αν το πρόσωπό σου είναι γεμάτο κοκκινίλες και σημάδια από την απολέπιση και τις εξαγωγές που έγιναν στη συνεδρία του facial, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις το βαρύτερο concealer που έχεις για να τα καλύψεις. Αντιστάσου στον πειρασμό! Επειδή το facial προσφέρει βαθύ καθαρισμό, είναι έξυπνο να δώσεις το δέρμα σου την ευκαιρία για ένα διάλειμμα για μια ημέρα (ή δύο) από το μακιγιάζ και τα βαριά προϊόντα, επειδή οι πόροι σου είναι πιο ανοικτοί από το κανονικό και, ως εκ τούτου, εκτεθειμένο σε περισσότερα βακτηρίδια και μολύνσεις. Κάνοντας ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ, θα επιτρέψεις επίσης τους ορούς, τις κρέμες, ή τα peels που χρησιμοποιήθηκαν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Μην ανησυχείς, θα μπορέσεις να εφαρμόσεις τη συνηθισμένη ρουτίνα του μακιγιάζ σου την επόμενη ημέρα. Την πρώτη φορά που θα εφαρμόσεις μακιγιάζ μετά από το facial, φρόντισε να καθαρίσεις καλά τα βουρτσάκια και τα υπόλοιπα σύνεργα του μακιγιάζ για να αποφύγεις τυχόν breakouts.

3. Μη μπεις στη σάουνα ή το χαμάμ
Είναι δελεαστικό να το κάνεις, δεδομένου ότι τα περισσότερα spa προσφέρουν κάποιο είδος χαμάμ ή sauna για τους πελάτες τους και ήδη βρίσκεσαι εκεί. Όμως, για το καλό του δέρματός σου, είναι προτιμότερο να απολαύσεις τη σάουνα ή το χαμάμ πριν τη θεραπεία. Μετά το facial, κρατήσου μακριά από τα καυτά δωμάτια οποιουδήποτε είδους για τουλάχιστον μια μέρα. Το δέρμα σου έχει ήδη μπει ατμό όσο γίνεται κατά τη διάρκεια του facial. Βάζοντας και άλλο ατμό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

4. Μην πας στο γυμναστήριο
Αν δεν έχεις την ευκαιρία να γυμναστείς πριν κάνεις το facial, ίσως να μπεις στον πειρασμό να πας στο γυμναστήριο αμέσως μετά. Περίμενε όμως για τουλάχιστον μια μέρα. Η αυξημένη θερμότητα και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου στο οποίο έγινε πρόσφατα απολέπιση.

Περίμενε μερικές μέρες πριν κάνεις τα παρακάτω:

5. Μη χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό ή scrub προσώπου
Υπάρχει λόγος που οι οδηγίες χρήσης των περισσότερων απολεπιστικών προτείνουν ότι η χρήση τους δεν πρέπει να ξεπερνά τις μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα του δέρματός σου, να οδηγήσει σε φλεγμονή, και ακόμα και να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες. Δεδομένου ότι τα περισσότερα facials συμπεριλαμβάνουν απολέπιση – χημική ή φυσική, οι ειδικοί προτείνουν να αποφύγεις οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου για αρκετές ημέρες μετά από ένα facial.

6. Μη χρησιμοποιείς προϊόντα κατά της ακμής ή άλλες σπιτικές θεραπείες προσώπου
Είναι καλύτερο να μην το παρακάνεις με τη χρήση οποιωνδήποτε προϊόντων μετά το facial, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σκληρά και δυνητικά ερεθιστικά προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει τις ρετινόλες, τις μάσκες προσώπου, τα peel στο σπίτι, και τα καθαριστικά και τα τονωτικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Τα προϊόντα αυτά θα μετατρέψουν την φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση που έχει το δέρμα σου μετά το facial σε ερυθρότητα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα πρέπει να συμβουλευτείς την αισθητικό σου για το τι πρέπει να χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου μετά το πέρας της θεραπείας.

7. Μη κάνεις ηλιοθεραπεία
Το λιγότερο, θα πρέπει να ακυρώσεις οποιαδήποτε σχέδια έχεις για να καθίσεις στην πισίνα ή στην παραλία μετά από το facial, εκτός εάν σκοπεύεις να κάθεσαι στη σκιά ή να κρύβεις το πρόσωπό σου κάτω από ένα καπέλο με μεγάλο γείσο όλη την ώρα. Επειδή έχει γίνει απολέπιση στο δέρμα σου πρόσφατα, είναι πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Μετά από μερικές ημέρες, μπορείς να ανησυχείς λιγότερο για τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου στο δέρμα σου, αλλά ακόμα και τότε είναι έξυπνο να φοράς ένα αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο για την καθημερινή προστασία σου από την απειλή του καρκίνου του δέρματος.

Περίμενε μια ολόκληρη εβδομάδα πριν κάνεις τα παρακάτω:

8. Μη κάνεις αποτρίχωση με κερί ή laser
Το πότε ο αισθητικός θα σου δώσει το πράσινο φως για να κάνεις αποτρίχωση προσώπου εξαρτάται από το πόσο έντονη ήταν η απολέπιση κατά τη διάρκεια του facial. Όμως, ένας καλός κανόνας είναι να περιμένεις τουλάχιστον μια εβδομάδα. Η αποτρίχωση με κερί, ειδικά, προκαλεί επιπλέον απολέπιση στο δέρμα. Η υπερβολική απολέπιση είναι πιθανό να αφαιρέσει το δέρμα σου και να αφήσει άσχημα σημάδια στο πρόσωπό σου και ουλές για αρκετό διάστημα.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail